• 11.jpg
  • 12.jpg
  • 13 b.jpg
  • 13.jpg
  • bort j.jpg
  • bort kp szies.jpg
  • kp 2.jpg
  • nyri kp.jpg
  • nyri kp.png
  • profil2.jpg
  • profil kp.jpg
  • slide1.jpg
  • slide2.jpg
  • slide3.jpg
  • varr.jpg
  • varr5.jpg
  • varr7.jpg

Összefoglaló 2020

Összefoglaló 2020 egy kis szeletéről….

- Idén elindítottuk az Ötletelő című kis füzetünket, amelyben ötleteket adtunk a különböző alkotó tevékenységekhez, dekorációk készítéséhez, illetve beszámoltunk néhány programról. Ez utóbbiak között szerepelt a Höveji Nyakleves eredményes részvétele a Böllérmáj Fesztiválon, a höveji lányok, asszonyok összejövetele Vitnyéden - nőnap alkalmából, valamint az idei első kézműves foglalkozás és játszóház is, amelyen megtelt a Faluház.
A gyerekeket rejtvénnyel vártuk, a sorsolás Álmosnak kedvezett. Nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek is alkottak, szebbnél-szebb virágos tavaszi díszeket. Aki pedig megunta az ollózást, pihenhetett a játszósarokban, vagy kipróbálhatta az ugrálóbotokat, mocsárjárókat.

- Alkotó foglalkozásokat terveztünk minden hónapra, ezeket sajnos a járvány felülírta. Arra gondoltunk, hogy legalább a gyerekeknek legyen valamilyen program, ezért meghirdettük „A legszebb hímes tojás” című alkotó pályázatunkat, amelyre a közösségi oldalakon is lehetett szavazni. Az egyik legfiatalabb pályázó Tóth Botond volt.
 
- Egy másfajta alkotás is nagy szerepet kapott ebben az időben: Ilike napokon keresztül készítette a maszkokat a hövejieknek, melyhez varrással, pénzzel vagy anyaggal hozzájárult Anita, Terike és Ildi is.

Az Ötletelőben adtunk néhány ötletet az Anyák-napi ajándék-készítéshez is, amelyekhez a kivehető mellékletet is fel lehetett használni. A 3. számban már a Gyermeknapra gondoltunk. Csipike a kis cinke Hétpróbára hívta a gyerekeket.

- Az 5. Ötletelőben a képviselő-testület feloszlásáról is tájékoztattuk a lakosságot, ezzel kapcsolatban augusztus 8-án lakossági fórumot hívtunk össze.
- Újabb rajzpályázatot hirdettünk: Kedvenc évszakom a nyár címmel.
- Augusztus 3-7-ig zajlott Hövejen az „Ötletelő” című tábor, amelynek során sok-sok élményben volt része a gyerekeknek. Hétfőn különböző technikákkal festményeket készítettek a Faluházban. A papír- és vászonképek mellett virágcserepek, kagylók, textilek és különböző egyéb alapanyagok, dekorációs kellékek felhasználásával világítótornyok is születtek. Az alkotás és játék mellett délután vendégünk volt Horváth Gyuláné Varga Judit, akitől megtudtuk, hogy Vadosfán járt Mátyás király, hogy Kisfaludon olyan nagy a sár, hogy a kutyákat sütőlapáton tolják ki ugatni. Kedden a vízi sportoké és játékoké volt a főszerep Bükfürdőn, ahova külön buszt rendeltünk a szülők számára is. Mind a gyerekek, mind a felnőttek nagyon élvezték a strandolást. Szerdán ismét a Faluházban töltöttük a napot. Délelőtt vendégünk volt Varga András, aki a rendőrség munkájáról, a rendőrök felszereléséről beszélt, kipróbálhattuk a bilincset és megnézhettük a rendőrautót is. Délután Baranyai László hangszer-bemutatót tartott, egyet-egyet ki is próbálhattak a gyerekek, majd a napot sok-sok zenével és tánccal zártuk. Csütörtökön ismét kirándulni mentünk, ekkor Szombathelyre, ahol a Kalandvárosban birtokba vettük a mászókákat, hintákat, csúszdákat. Pénteken délelőtt hatalmas élményben volt részünk: kipróbálhattuk a quadozást. Amíg a járműveken száguldoztunk, a Faluház udvarán bográcsban készült az ebéd. Délben megérkezett a légvár és az élő-csocsó, majd 3 órakor egy kerékpáros bemutatón vettünk részt. A gyerekek a napokban két közös projektet is megvalósítottak: egy virágos és egy Hófehérkés fotófalat készítettünk. A tábor záró programjára szombaton került sor, ahol egy kis kiállítás keretében minden érdeklődő megtekinthette a táborban készült alkotásokat. Itt került kiállításra Menyhárt Hanna és Horváth Álmos rajzpályázatra beküldött alkotása is. Majd az ajándék-osztás után ajtódíszeket és varázs-képeket készíthettek a gyerekek.
- Augusztus 29-én délután nyár-záró foglalkozást tartottunk. Az alkotás mellett volt mini-golf, csiga-tekerő, mocsárjáró és sok más játék. Készültek 3D-s technikával képek, peddignádból kosarak, konzerv-dobozokból ceruzatartó baglyok, szívószálból halacskák és kupakokból horgász-játék is.
- Október 8-án egy újabb lakossági fórumra, majd 11-én választásra került sor.
- Október 18-án létrehoztuk új facebook- oldalunkat, amelynek rövid idő alatt több mint 400 követője lett, s minden bejegyzés több ezer embert ért el.
- Október 20-án civil fórumot szerveztünk, amelyen minden höveji civil szervezet képviseltette magát.
- Október 22-én, az országos ajánlásokat figyelembe véve, az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire emlékezve, szűk körben róttuk le tiszteletünket, és helyeztünk el koszorút az emléktáblánál.
- Október 24-én a Höveji Gyermekekért Egyesület és a Montázs Kézműhely Egyesület közreműködésével Tökfaragós délutánt szerveztünk, ahol nagyon sokan részt vettek. A tökfaragás mellett voltak kézműves foglalkozások, hamburgerezés, zene-tánc. Vendégünk volt Molnár Orsi is, aki nagyon jó hangulatot teremtett zenés műsorával.
- November 7-én sikeresen zajlott a Falutakarítás. Gyerekek és felnőttek egyaránt kivették a részüket a munkából. A falevelek összegyűjtése, a fák - bokrok metszése, a szemét-szedés, árkok rendbetétele után a Nyakleves várta vendégül az embereket. Ebéd után pedig a Montázs Kézműhely Egyesület tagjaival lehetett alkotni az újrahasznosítás témakörében.
- A faluszépítő nap után sajnos már nem lehetett rendezvény, így csak a képviselők részvételével szerveztünk programot: maszkokat csomagoltunk, több mint 200 kg almát raktunk zacskókba, amelyet minden házba eljuttattunk.
- Felhívást intéztünk az adventi időszakban is, kültéri dekorációk készítésére. Így idén a fények mellett egyedi, szeretettel készült díszek is helyet kaptak a faluban.
- Csatlakoztunk a Cipősdoboz Akcióhoz. Összesen 78 db ajándék-dobozt sikerült összegyűjtenünk, s ezzel közösen hozzájárulhattunk ahhoz, hogy sok-sok gyermeknek legyen örömteli karácsonya.
- Megkezdtük a helyi vállalkozások bemutatását.
- Időszakonként könyvajánlókkal jelentkezünk a helyi kis könyvtárból.
- "A legszebb höveji pók" címmel a Montázs Kézműhely Egyesület rajzpályázatot hirdetett, amelyre nagyon kreatív alkotások érkeztek.
- A Mikulás levelet küldött a gyerekeknek...
- Összesen 225 db képeslapot küldtünk egy győri gyermekotthon 9 kis lakójának, s ezzel mi is hozzájárultunk karácsonyi kívánságuk teljesítéséhez.
- December 5-én lovaskocsin érkezett minden höveji gyermekhez a Mikulás.
- December 15-én - minden höveji lakos nevében - köszönetet mondtam Kapui Mihálynak, Hövej körzeti megbízottjának, a településért végzett munkájáért.
- A nyugdíjasok megkapták a karácsonyi támogatást, s megérkezett a tűzifa is, amelyet januárban osztunk szét az igénylőknek.
- A höveji gyermekeket karácsonyi ajándékkal leptük meg.
- Az önkormányzat, illetve több civil szervezet pályázata támogatást nyert a Magyar Falu Program keretében, amelyek megvalósítására idén, 2021-ben kerül sor.
- 1-2 dologgal felszereltük a Faluházat, hogy mivel... az első rendezvényig még legyen meglepetés!
Bízunk benne, hogy hamarosan ismét sor kerülhet közösségi rendezvényekre! Nagyon sok tervünk van, amelyeket szeretnénk megvalósítani! Reméljük, hogy 2022 januárjában ennél sokkal hosszabb összefoglalót írhatunk...! ????
"Legyen olyan az új éved,
amilyet szeretnél!
Jó lenne, ha jövő évben
még többet nevetnél.
Vidámságban, szeretetben
bőven legyen részed!
Kívánok egy szebb világot,
s boldogabb új évet!"
(Aranyosi Ervin)
 
Megosztás

Hövej a Facebookon

colour style colour style colour style colour style