• 11.jpg
 • 12.jpg
 • 13 b.jpg
 • 13.jpg
 • bort j.jpg
 • bort kp szies.jpg
 • kp 2.jpg
 • nyri kp.jpg
 • nyri kp.png
 • profil2.jpg
 • profil kp.jpg
 • slide1.jpg
 • slide2.jpg
 • slide3.jpg
 • varr.jpg
 • varr5.jpg
 • varr7.jpg

Változnak a hulladékszállítás időpontjai

Kedves Hövejiek!
Az STKH tájékoztatása a 2023. július 1-től aktuális hulladékgyűjtési időpontokról.
Szolgáltatási területük nagy részén változások történtek. Az átállást követő átmeneti időszakban (2 hét) a gyűjtési nap változása miatt esetlegesen elmaradt kommunális hulladékszállítást a következő héten pótolják, ha területileg illetékes ügyfélszolgálati irodákon keresztül jelzik ügyfeleink erre vonatkozó igényüket. Szelektív és zöldhulladékgyűjtés esetében ezt a következő havi gyűjtési napon tudják pótolni. Az edényeket és a zsákokat legkésőbb a gyűjtési napon reggel 5 óráig szíveskedjenek kihelyezni.

Megbeszélés - a Nyárzáró programmal kapcsolatban

Szeretettel várunk mindenkit, aki ötletekkel, javaslatokkal, előkészületekkel és bármi egyébbel a megvalósítás során hozzá tudna járulni a Nyárzáró programunk sikeréhez!

 

Hőségriadó 2023.07.10-12.

Tájékoztató!

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlásait figyelembe véve
2023. július 10. napján (hétfő) 00:00 órától 2023. július 12. napján (szerda) 24:00 óráig terjedő időszakra 2. fokú hőségriasztást rendelt el Magyarország egész területére.H

Sárvári kirándulásra várják a jelentkezőket

Kedves Höveji Nyugdíjasok!
A babóti Királyfa Nyugdíjasklub szeretettel várja a höveji nyugdíjasok jelentkezését is a kirándulásra!

Köszönetnyilvánítás

A rendőrség feladatai között szerepel, hogy védelmet nyújt az életet, a testi épséget, a vagyonbiztonságot közvetlenül fenyegető, vagy sértő cselekménnyel szemben, felvilágosítást és segítséget ad a rászorulónak, tiszteletben tartja és védelmezi az emberi méltóságot, óvja az ember jogait. Feladatának ellátása során együttműködik a helyi önkormányzati szervekkel is.
Ezt az együttműködést, segítséget köszöntük meg szerdán, a testületi ülés előtt körzeti megbízottunknak, Kapui Mihálynak.
Szerencsére Hövejen az elmúlt időszakban semmi kirívó eset nem történt, de köszönjük, hogy minden "apró-cseprő" dolog miatt is kereshetünk, számíthatunk Rád – szolgálati időben és azon túl is!
/A személyre szabott ajándékot, mint a korábbi években is Varga Veronika készítette/
 

Szúnyogirtás 2023.05.31.

Kedves Hövejiek!
A településen az országos központi szúnyoggyérítés a következőképpen alakul:
A földi kémiai védekezés 2023. május 31-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: június 01-02.
Felhasználásra kerülő készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.
A lakosság részére javasolt intézkedések:
A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
 

1. KREA-túra - a kreatív kirándulás :)

Kreatív, újrahasznosítós délutánra várunk minden kedves  érdeklődőt. 

 Környezetünk "egészsége" = a mi egészségünk! Óvjuk hát!

 

Kerekítő Baba-Mama foglalkozás Hövejen

 

A kerekítő foglalkozások felelevenítik a népi mondókákat, ölbeli játékokat, népdalkincsünket, népi gyermekdalainkat. Előtérben vannak a népköltészet kincsei, az ölbeli játékok, az érzelmi biztonság, a korai kötődés, a művészeti nevelés.

Már lehet jelentkezni az Alkotó-táborba!

A nagy érdeklődésre való tekintettel Alkotó tábort indítunk nyár elején.
Már lehet jelentkezni!
 

 részletekért kattints ide

Tájékoztató - Országos Mentőszolgálat

Kedves Hövejiek!

A következő tájékoztatást kaptuk arról, hogy 2023. március 1-től Győr-Moson-Sopron vármegyében az Országos Mentőszolgálat biztosítja az ügyeleti alapellátást.
 

Élelmiszermentés 2022

Ma kaptuk az Élelmiszerbank tájékoztatását: 2022-ben 12743 kg élelmiszert mentettünk meg, összesen 12.035.513 Ft értékben.
Az áruházakban keletkező élelmiszerfelesleget - a közeli lejárati határidő miatt minden hétköznap elhozzuk, csomagoljuk, kiosztjuk.
Az áruházi élelmiszermentés eredményeként nagyon sok értékes élelmiszer – elsősorban pékáru, zöldség, gyümölcs – szétosztására van lehetőség. Ezek a termékek napi segítséget is nyújtanak nehezebb sorsú embertársainknak.
Továbbra is partnerek vagyunk ebben a tevékenységben, s közös célunk, hogy még több élelmiszert mentsünk meg a megsemmisítéstől, s osszunk szét Hövejen.

Országfásítás 2023

Tovább folytatódik Magyarország zöldítése. A nagy sikerre való tekintettel a Településfásítási Program 2023. évi ütemében újabb 10 ezer sorfa elültetésében vehetnek részt a tízezer fő alatti települések.
Nemrég kaptuk az értesítést, hogy sikeresen pályáztunk, s ősszel újabb fákat ültethetünk a faluban. A tervek szerint a bolt előtti játszótér mellé kerül majd az ősszel 10 db gömb szivarfa. Azért esett erre a választás, mert talajban nem válogatós, a szárazságot jól tűri, s a légvezeték alatti területek fásítására is alkalmas, és a szúnyogriasztó növények közé tartozik.

Makramé és Quilling szakkör

Egyik héten makramé, a màsikon quilling szakkör - csütörtök délutànonként a Faluhàzban. Tovàbbra is lehet csatlakozni!
Most kulacstartók készültek.
2023.02.02.

 

Hövej a Facebookon

colour style colour style colour style colour style